dijous, 8 de juliol del 2010

RAID DEL SEGRE: MEDILAST SPORT X-TEAM LLEIDA I SAMBARI S’IMPOSSEN AL RAID DEL SEGRE.

Les altes temperatures que es van viure aquest cap de setmana van obligar a abandonar a la majoria d’equips i només dos dels 22 que van prendre sortida van poder finalitzar tot el recorregut. Es van superar els 35 graus i això va fer el raid extremadament dur.

La prova va tenir sortida al Monestir de les Avellanes amb una prova de patins on line. Els equips de la categoria Elit i Copa Catalana van sortir a les 7:00 i els de Iniciació a les 9:00. Va continuar amb treking i una dura etapa de btt, que després de passar per l’ermita de Montalegre, els portava al pantà de Camarasa on es feia una etapa de Kaiak- ferrada-kaiak.

Fins aquí els primers equips es trobaven molt junts i ja s’intuïa la duresa del recorregut, augmentada per la calor. L’equip HOKO era el primer a arribar a l’aigua mentre que els francesos de l’Absolue-Raid van remuntar llocs amb una excel·lent remada. Una via ferrada a Sant Urbà i dos rapeles de més de 35 metres tornava a portar als raiders a l’aigua. Aquí va començar la lluita entre MEDILAST SPORT X-TEAM LLEIDA i el ABSOLUE RAID (FRANÇA), que van mantenir fins al final.

En finalitzar el kaiak a la presa de l’embassament de Camarassa s’havia de creuar l’embassament per l’aigua i continuar amb un treking fins el capdamunt de les parets de l’Extrem, passant per la cova del Tabac.

En aquest punt els equips de van parar una estona per menjar i beure be per afrontar l’última btt amb una prova especial d’escalada.

Només el MEDILAST SPORT X-TEAM LLEIDA i el ABSOLUE RAID (FRANÇA), van arribar abans de l’horari de tancament de la secció d’escalada i l’ ABSOLUE RAID va decidir fer-la i així reduir la distancia que li portava el Medilast, però no va ser suficient. En tercer lloc va arribar l’equip HOKO després de mes de 14 hores de cursa.
En Copa Catalana, l’estratègia, va donar la victòria al SAMBARI XTREM per davant dels COLLONUTS PLATJA D’ARO i els 2.0 COB.
A la categoria iniciació, amb un recorregut molt més curt, però no menys dur, el podi va estar repartit pels MARESME TROPICAL en primer lloc, CAMBRILS RAID TEAM 2 en segon i en tercer l’equip NO M'ATABALOS.
A l’acabar la prova tots els participants coincidien en la duresa de la prova a causa de les altes temperatures i l’espectacularitat dels paisatges del recorregut.
Al sopar de cloenda es va poder recuperar forces amb la bonissima paella.